Global Exploration – steun Joëlle bij haar uitdaging

Global Exploration
https://www.global-exploration.nl/home

Hi! Ik ben Joëlle en dit jaar mag ik samen met Global Exploration naar Zuid-Afrika (i.s.m. Graaf
Huyn College Geleen)

Waar staat de stichting voor?

Stichting Global Exploration (SGE) is in 2006 opgericht door Jos Smeets, Mervyn Smeets en Niek Jaspers met het doel om jongeren over heel de wereld met elkaar in contact brengen en te laten leren van elkaars cultuur.

Wat begon bij één school en één land groeide in de jaren daarop al snel uit tot een volwaardige stichting met Chairmen en Chairwomen van over heel de wereld, een bestuur en uitvoerend office. Naast de interculturele Xplore-stages in de wereld heeft de stichting inmiddels ook wereldburgerprojecten op school ontwikkeld: de Global Challenge. Bij alle aangeboden programma’s en activiteiten staat altijd het motto “Together one World” centraal.

Meer informatie over Zuid-Afrika

Graaf Huyn College uit Geleen en Global Exploration gaan aankomende zomer naar Zuid Afrika. Zuid-Afrika wordt gezien als één van de meest ontwikkelde landen in Afrika, met goed onderwijs en een ontwikkelde economie. Maar het apartheidsregime en de afschaffing daarvan speelt nog steeds een grote rol. Op nationaal, regionaal en lokaal niveau zijn er grote culturele en sociaaleconomische verschillen. Dit is vooral voelbaar in de land- en mijnbouw.
Cijfers die ons aan het denken moeten zetten, betreffende kinderen:
– 25% leeft onder de armoede grens,
– 2 op 3 zwarte kinderen heeft een laag inkomen, dat is bij witte kinderen maar 1 op 33, 73% van het land is in bezit van witte inwoners.

Waarom ga ik mee?

Ik ga mee met de reis van Global Exploration, omdat ik enorm geïnteresseerd ben in hoe andere mensen leven. We leven allemaal op de zelfde planeet en deze is heel klein in vergelijking met alles wat er nog meer is. Hoe kan het dan dat kinderen die net als ik 15 jaar zijn, die ook op aarde leven, zo een ander leven leiden dan dat wij doen hier in Nederland. Ik ben benieuwd hoe het daar gaat en hoe de mensen zich daar voelen, hoe hun dagelijks leven eruit ziet, wat ze leren op school en wat voor een dromen zij hebben. Ik verwacht veel te leren over het land Zuid-Afrika en over zijn cultuur.

Ik behoor tot de groep kinderen van mijn school die samen met Global Exploration dit jaar mee mag. Omdat ook echt te kunnen doen, moet ik eerst € 1.950,00 euro sponsorgeld ophalen om daar kinderen te helpen.

Help jij me mee dat geld bij elkaar te krijgen? Dat zou ik fantastisch vinden!

Ik begin met het geld bij elkaar te krijgen door vlaaien te bakken en tassen te verkopen.

Dit zijn voorbeelden van tassen die ik maak:

  

De tas kost 11.50 euro.

Dit is een foto van de vlaai die ik bak: linzenvlaai met pruimen, abrikozen of kersen,

24 cm doorsnee (6-8 stukken), een vlaai kost 12,50 euro.

Dus, heb je binnenkort een verjaardag of heb je een cadeautje of een boodschappentas nodig?

Laat het me weten!!
Mijn nummer: 06-29481974
Mijn mailadres: joelle.linnartz@home.nl

klik hier voor een afdrukbaar pdf-document.

Groetjes, Joëlle Linnartz


Geplaatst

in

door

Tags: